I Amerika erbjuds alla allt. Men det är bara vissa som kan förverkliga det som erbjuds. Kapitalismen och demokratin har alltid flätats samman i den amerikanska kulturen, men den dödliga kraften i denna syntes har ökat. Det komplicerade politiska systemet har egentligen aldrig fungerat särskilt bra, så USA vilar på en ultranationalistisk bas. Donald Trump skapar av denna mix sin egen sanning och hans ledarskap bygger på ett land som är splittrat,-och bakom hörnet så väntar fascismen.

     


     Experter på internationell rätt anklagar Trump-administrationen för att ha gjort sig skyldiga till exempellösa angrepp på den internationella rättsordningen. Amerika har gjort sig skyldig till krigsförbrytelser i Afghanistan. Detta vill USA förhindra. Samtidigt vill krafter i USA nominera Donald Trump till Nobels fredspris. (Även Adolf Hitler var på sin tid nominerad till Nobels fredspris, herrens vägar är outgrundliga Motiveringen var hans insatser i avtalet mellan Israel och Förenade Arabemiraten).

     Amerika är ett kluvet land. 


      Biden blir USA:s 46:e president, så vad vet vi om honom? Han är engagerad i kampen mot den globala uppvärmningen och handeln med utsläppsrättigheter som han anser är verktyget för detta ändamål. Vapenlagarna skall skärpas och våld mot kvinnor skall uppmärksammas. Detta säger i praktiken ingenting vilket också flertalet amerikaner begriper, så när Donald Trump klagar på systemet så upplevs han som sanningssägare och ärlig


     Klockan är 1345 och det är +4,9gr.

     God middag

     Pelle