Quick hade verkligen funnit sig tillrätta på Säters sjukhus,han var en stjärna. Han hade en lägenhet på två rum och kokvrå,egen nyckel och kunde gå och komma som han ville. Han fick sin knark och livet var angenämt. Han gjorde allt för att tillmötesgå personalen och han pratade på,han hade "erkänt" mordet på Johan Asplund. Men nu ville han komma med en mordgåta som var mycket omskriven,det preskriberade mordet på Thomas Blomgren. Han kunde inte bli juridiskt fälld för detta mord som ägde rum för över 30 år sedan. Detta passade honom utmärkt att uppmärksamheten överflyttades från Johan Asplund. Thomas Quick tog tåget till Stockholm och gick till Stadsbiblioteket,tog fram mikrofilmerna och läste på fallet ordentligt. Därefter åkte han tillbaka till sin lägenhet på Säter.

   Efter ett tag så exploderade nyheten,ett verkligt genombrott. Quick kunde relatera i detalj ett mord som han begått när han var fjorton år. Det utbröt triumfstämning på Säter. Margit Norells terapeutiska teknik hade avslöjat en seriemördare. Alla berörda var överlyckliga och Quick belönades med ännu mer knark,så livet lekte. Det hade således varit rätt att satsa alla dessa pengar på en ny avdelning. Christer van der Kwast fick också ett kvitto på att han fattat ett klokt beslut när han litade på Säterläkarnas förklaringsmodell. Quick tyckte inte om att älta mordet på Johan Asplund för han hade svårigheter att förklara vad han hade gjort av den styckade kroppen. Men nu kom detta fall upp igen med förnyad kraft,så hans fiffiga påhitt med Thomas Blomgren kanske inte var så bra för honom själv.

   Några dagar senare bjöd van der Kwast in till presskonferens. Det var en självsäker och nöjd åklagare som tevetittarna fick se. Han förklarade att det 30-åriga mordet på Thomas Blomgren var löst. Van der Kwasr upprepade detta senare vid ett antal tillfällen inför pressen.

  
                 

                  Dessa personer skapade seriemördaren Thomas Quick.

   Det var synnerligen besvärande för van der Kwast att Quick hade alibi för mordet.Thomas Blomgren hade mördats på pingstaftonskvällen den 16 maj 1964 och denna helg konfirmerades Thomas Quick och hans syster i hemorten i Falun. Det tar sex och en halv timme att köra från Falun till Växjö och Quick var fjorton år gammal och hade inget körkort. Hela denna historia finns protokollförd och avslöjades inte förrän 2008 när Hannes Råstam började gräva i affären. Van der Kwast erkände sedan hela historien. Läkarnas "förklaringsmodell" skulle så småningom ge resultat och genom att ljuga så vann han tid i fallet Johan Asplund. Helt klart är att van der Kwast ljög ett antal gånger.

   Frivilliga falska erkännanden går under benämningen"Lindbergh-erkännanden". Begreppet myntades efter att den amerikanske flygarens son kidnappades i New York. Över 200 stod fram och erkände sig skyldiga i mordet på ett spädbarn. Hur många har inte klivit fram och erkänt mordet på Olof Palme?

   Margit Norell tar nu över Säter helt och hållet och till slut har Quick erkänt 39 mord.

      
                                         

                                                 Dan Josefsson

   Dan Josefsson har skrivit en mycket ingående bok om denna århundradets rättsskandal. Boken är på 550 sidor. Mina bloggar är således bara en bråkdel av detta material. Jag har fritt tagit fram det material som jag  anser är väsentligt för  läsaren,att på en så kort tid som möjligt, få en uppfattning om denna härva. Det är naturligtvis en omöjlig uppgift att ställa någon till svars i denna process,men vi får nöja oss med att ta lärdom av människors svaghet. Desa försvarsadvokater och andra medlöpare skall naturligvis inte få några ansvarsfulla jobb i fortsättningen-och vad skall man göra med Säters sjukhus? Vi får väl se vad som händer.

 

   Klockan är 1615 och det är +12gr.Hård vind i analkande

   God kväll

   Pelle