Sverige har på ett utomordentligt sätt klarat denna ondskefulla attack den 7 april 2017. Detta attentat som utgör del av jihadisterna plan för att sätta skräck i Europa. Vi har visat prov på eftertanke och solidaritet, vi har inte på något sätt överreagerat, men det har nu blivit dags att vakna ur vår naivitet, för vi äger på intet sätt någon särställning som land. Vi är faktiskt en symbol för allt vad jihadisterna avskyr, så det är dags att ha ett genomtänkt försvar. Alternativet är att sakta försjunka i självömkan, rädsla och apati. Vi skall ha is i magen och inte göra någonting, säger en del. Skall vi således bara lugnt invänta nästa attack som kanske blir tiofalt värre? Självklart skall vi ha "is i magen", men detta förhindrar oss inte från att planera. Vi har ondskan mitt ibland oss och det finns mycket vi kan göra, vi måste vara beslutsamma och inte tveka. Att många kommer att lyfta fram rasism och islamofobi för att svartmåla oss är självklart, men detta får inte hindra oss för att göra upp ett program som kanske räddar människoliv. Vi har inte varit i krig på mycket länge, vi har blivit försiktiga och bekväma. Många anser att vi är ett fegt släkte som gömmer sig bakom bortförklaringar och byråkrati. Men vi kan också bli rasande, för någonstans djupt inne i oss ligger en gen som kan lockas fram. Sverige, som har gjort mer än något annat land för att ta hand om flyktingar från Mellanöstern, har visat prov på medkänsla och solidaritet. Sverige skall helt enkelt inte få bli behandlat på detta sätt. Vad är det för ett land som vi vill lämna efter oss undrar många? Jo, ett land som håller bergfast på sina värderingar och inte låter sig hunsas av hjärntvättade religiösa fanatiker. Vi måste med andra ord bli förbannade. Ingen kan anklaga oss för viljan att försvara oss och våra värderingar. Vi kan bli kritiserade för feghet, för att inte vidtaga några åtgärder och på detta sätt förlora i respekt inför den övriga världen. Vårt anseende under andra världskriget var dåligt. Vi fegade ut och lät nazisterna transportera sina vapen genom vårt land för att förgöra vårt broderfolk. Låt oss denna gång visa prov på kurage, en fast vilja, att ge ondskan ett motstånd. Nazismen och Islam hade mycket gemensamt,då de föraktade demokratin och såg ned på de svaga. Jihadisterna och IS trampar på i dessa fotspår och gläds åt vår skräck och tveksamhet. Attentatet på Drottninggatan i huvudstaden, april 2017, var en maktdemonstration, en symbolhandling, helt i linje med islams ideologi. Skall Sverige bli en polisstat som förbjuder vissa tankar och idéer säger många och pekar på vår mångkultur som riktmärke. Naturligtvis inte, det hela är en balansgång som allt annat vi måste göra.                              

   Vår stadsminister har vuxit med denna händelse, och han kommer att reda ut detta. Toleransen och snällheten måste få en gräns.

   Många har fått nej på sin asylansökan. Över 10 000 är efterlysta av polisen, men de gömmer sig och återvänder inte självmant.    Klockan är 0500 och det är +4,6gr.

   God morgon

   Pelle