Utvecklingen av Ringön har gått sin egen väg och detta är bra för Göteborg,. Blandningen för alla verksamheter skall inte planeras och programmeras. Blandningen skall bli en produkt av tiden och denna miljö drar till sig konstnärer av alla de slag. Men hur skall man kunna skapa ett "sug" för att få människor att bli intresserade för "Ön". Vad gjorde att New Orleans och Amsterdams hamnkvarter blev så attraktivt? Nattliv, prostitution, billig sprit och jazz bidrog till "suget". Det saknas det där "förbjudna" på ön som vi aldrig kan få på Liseberg eller längs Avenystråket. Det är dags för stadens planerare att göra något annat för vi behöver ett område fritt från myndigheter och stadsplanerare. Vi behöver ett område som utvecklas på sina egna villkor., "synden" måste få fritt spelrum. Är detta möjligt i Sverige? Kan vi blunda för dessa parametrar som prostitution, billig sprit och vår tids jazz?

    

                  

     Det bör skapas speciella regler för "Ön". En kvällskryssning till "Ön" med en supé med uppträdande av det mer ekivoka slaget och "ön" kommer att bli en turistattraktion som slår ut "Red light District" i Amsterdam. "Ön" blir syndens näste och detta har alltid varit en stor publikmagnet. Amsterdam har sitt "Red light" och Göteborg har sitt "Ringön". Låt sexarbetarna få sitt område, de vet hur verksamheten skall bedrivas, alla andra planerare skall hålla sig undan. Det är bättre för polisen att ha verksamheten samlad på ett ställe. Många nyfikna kommer säkerligen att undra, "Is it safe to go to Ringön"? Naturligtvis har områden som säljer sex, sprit och knark ett visst moment av osäkerhet men detta blir en del av miljön.

     Amsterdam var en sjöfartsnation som drog till sig sjömännen för att roa sig. Göteborg är också en marin stad som behöver ett "De Wellen" Låt bordellverksamheten bli laglig men ha kontroll på verksamheten. Vi behöver inte vara så fina i kanten att vi inte erkänner att verksamheten existerar. Myndigheten kan agera men på distans. Liseberg på dagtid med barn och "ön" på kvällstid med det där lite förbjudna som håller på till kl.0500.

      Låt Ringön få ett sug efter de krafter som finns i vår värld men som officiellt ändå inte får finnas, allt det där spännande otillåtna.


      Klockan är 1625 och det är +9,2gr

      God kväll

      Pelle