USA har tydligen drabbats av en smitta som ser människor som ett hot. Man avlyssnar sina vänner och allas liv och verksamheter måste silas igenom fler och fler övervakningssystem. Orwells samhälle har tydligen kommit för att stanna. Man ber inte om ursäkt utan envisas med att fortsätta i samma mönster. Man kan inte längre skylla på terrorism utan nu är det andra parametrar som gäller. Tilliten finns inte längre,man litar inte på sina allierade och Sverige glider med och säger:  "vi har inte märkt något".

 
                                 

   Joseph McCarthy med sina förhör av förmodade kommunister i början på 1950-talet var ett exempel på politisk paranoia. Han var en republikansk politiker och senator för delstaten Wisconsin. Han kommer alltid att förknippas med begreppet "McCarthyism" vilket var politisk förföljese av personer, som ofta på mycket vaga grunder, anklagades för kommunistiska sympatier. Mellan åren 1947 och 1957 igångsattes aggressiva kampanjer mot misstänkta. Detta var inget annat än häxjakt, så många personer tvingades lämna sina arbeten inom massmedia och nöjesindustri.

    
                                 

   Den amerikanska terrorn är nu ett hot mot demokratin och Sveriges tystnad är oförklarlig och inte acceptabel. Tidningen "The Guardian" avslöjar att med en programvara för signalspaning kan NSA:s analytiker genomsöka enorma databaser med e-post,chatthistorik och surf. Programmet heter Xkeyscore och ger möjligheter för analytiker att se allt som användare gör i realtid och i historisk tid. Detta sker i samarbete med nio internetföretag. Microsoft anslöts 2007,Yahoo! 2008,Facebook och Google 2009,Skype och AOL 2011 och Apple 2012. De data som NSA (CIA) kan inhämta är inloggningsuppgifter,e-post,meddelanden på sociala nätverk, foton, videoklipp,IP-telefoni och filöverföringar. Guardian framhåller att kontrollen av analytikerna är obefintlig.Tidningen uppger att en enskild kan starta bevakning av någon utan tillstånd i det enskilda fallet. Detta bekräftar vad Edward Snowden tidigare uppgivet för pressen.

     
                              

   Amerikanska politiker förnekar detta och utrikesministen John Kerry har tagit heder och ära av Snowden. George W Bush startade detta program för att skydda nationen. Programmet TSP-Terrorist Surveillance startades hösten 2001. PRISM är en efterföljare till TSP i "kriget mot terrorism".

     
                     

   Det svenska källskyddet är härmed satt ur spel. Stockholms kommuns korrespondens kan således läsas av NSA och det är obegripligt att den allvarligaste avlyssningsskandalen någonsin möts med tystnad av den svenska regeringen.

   Våra tankar är utsatta för kontroll,privatlivets helgd och demokratins kärna hotas och vi säger ingenting. Detta är "Orwells 1984".

 

   Källa: The Guardian

 

   Klockan är 1800 och det är +10gr.

   God kväll

   Pelle