Mobbning är en kränkande behandling, ett systematiskt trakasseri mot en social grupp. Det är inte vanligt att ett demokratiskt samhälle håller på med detta, men helt klart är att Sveriges politiska ledning  har satt i system att mobba Jimmie Åkesson (SD).Det är skamligt med dessa påhopp som pågår i olika media. Man till och med gör sig lustig över hans utbrändhet och sjukskrivning. Att riksdagsledamöter använder denna taktik är ovärdigt, så man har sjunkit väldigt lågt. Man söker inte en saklig dialog, man behöver enbart en syndabock.

   

                        

    Mobbing handlar om att skaffa sig makt och status. Dessa mobbare har gott självförtroende men deras utrymme för empati är begränsat. Man trivs med möjligheten att kunna kontrollera en annan individ eller grupp. För att uppnå detta mål krävs den tysta massans  deltagande. Det är därför en absolut nödvändighet att ingripa mot den som mobbar. Mobbning är ett djuriskt beteende. Vuxna använder sig av subtila påhopp, anklagelser och ryktesspridning som senare vid granskning faller platt till marken. I en politisk struktur behövs någon som syndabock för att lätta på det dåliga samvetet. Sverige har med egen kraft försatt sig i en svår situation. Man vill måla upp en bild från 30-talet med stöveltramp med facklor i mörkret, nazismens återkomst. Sverigedemokraterna skulle vara ansvariga för denna bild.  Detta är inget annat än politiskt trams av värsta sort. Det finns inget belägg alls för denna teori. I samtliga politiska partier återfinns alltid vissa kufar med extrema åsikter.

    En studie från 2009 visar att kvinnliga chefer mobbar mer än manliga chefer. För kvinnor ökar risken för att bli mobbade med 100 procent med en kvinnlig chef. För män ökar risken med 80 procent med en kvinnlig chef, Studien har gjorts av Euro-found med 21 000 respondenter.

    Mobbningen av Jimmie Åkesson (SD) är skrämmande. En jämförelse skulle kunna vara USA på 50-talet, då hetsjakten på kommunister tog enorma proportionen. Kulturpersonligheter, filmstjärnor och författare var då tvungna att fly landet. I Sverige sägs det inget om kommunisterna, man målar upp en annan bild med rasister och nazister. Det sunda förnuftet säger att 20 procent av svenska folket inte är nazister, de hyser bara en omtanke om sitt land, som Sverigedemokraterna.

    Vad har dialogen, yttrandefriheten, demokratin tagit vägen? Denna gång heter syndabocken Jimmie Åkesson, vem blir nästa offer?

   I P3:s program (morgonpasset) anklagades Jimmie Åkesson för "landsförräderi"- absurt.

    Partiledarna säger i klartext att vanliga svenskar är korkade, lågutbildade rasister och nazister. Verkligheten är en helt annan, därför ökar SD i opinionsundersökningarna vid varje mätning. 

    Sannolikt blir det ett extraval, Oavsett partisympatier i sak, bör vi visa Jimmie Åkesson SD våra sympatier. SD är det näst största partiet i dag, det kan bli ännu större. Det skall inte löna sig att mobba i Sverige.


    Klockan är 0625 och det är +1,0gr.

    God morgon

    Pelle