Den 10 december skall FN:s avtal "Global Compact for safe, Orderly and Regular Migration, skrivas under i Marocko. Medlemsländerna förväntas att skriva på. Man är medveten om att avtalet har stor påverkan på vårt land så tystnaden är kompakt.

   I de flesta länder pågår debatten för fullt, men i Sverige döljs detta av en dimridå, charaden om regeringsbildningen. Avsikten är att signera detta avtal utan att informera svenska folket vad detta innebär konkret. Politikernas feghet är i vanlig ordning monstruös. 

   Sverige har tagit emot fler migranter än grannländerna och har därför problem som politikerna inte vill kännas vid. Vi skulle kunna hjälpa många fler flyktingar, för samma kostnad. på plats. "Godhetsbyråkratin" har avvisat detta alternativ för det är inte i linje med Sveriges image som den humanistiska stormakten. Det handlar om hybrissyndromet.

  

                    
   Alla som ser dessa staplar måste bli djupt berörda. Det var nödvändigt att komma med konkreta förslag.
                   

   Men det var denna bild, Alan Kurdi, pojken på tre år som fick världen att vakna


  Den tredje februari sammanträdde representanter från EU på Malta för att tillsammans med Libyens president diskutera ett migrationsavtal som innebar att Libyen skulle få ekonomiskt stöd samt materiella resurser. Syftet var att man skulle sträva efter att reducera antalet nordafrikanska flyktingar som tog sig över Medelhavet.

          

   Ett vått kallt helvete för dessa människor som dessutom kanske inte kan simma.               


   Hård kritik har riktats mot ovanstående avtal från människorättsorganisationer. Libyen är inte ett säkert land för flyktingar att uppehålla sig i, eller återsändas till. EU får stark kritik för avtalet. Migrationsavtalet med Turkiet var annorlunda här hade man möjligheten att återsända irreguljära migranter.

   FN:s generalsekreterare har uppmanat medlemsländerna att betrakta migrationen som  "ett positivt globalt fenomen". Han marginaliserar problemet med att kunna få fram arbeten åt migranterna, vilket kommer att kräva kostsamma marknadsåtgärder I Sverige kommer vin tvingas att sköta detta via skattsedeln. Det handlar om en politisk gest med vackra formuleringar från FN:s sida för att motivera och lyfta FN:s värdegrund.

   Det är svårt att vara saklig när man ser dessa bilder på människor, utlämnade till känslokalla  profitörer, som med fullastade urusla båtar tar dem över Medelhavet.   Klockan är 1430 och det är fortfarande köldgrader.

   God middag

   Pelle