När det ser som mörkast ut kommer ett glädjande besked för oss som älskar denna stad. Enligt Sifos utredning om populära städer (november 2013) kommer Göteborg på en andra plats, först ligger Visby och Malmö ligger trea från slutet av 28 tävlande. Får svenskarna välja så blir det Göteborg man besöker efter Visby. Men alla skjutningar och skandaler då? Nej, konstigt nog lär detta inte ha påverkat deras val.

   


                                 

                                        En underbar bild.

   Jag är innerligt trött på alla klantskallar till politiker, tjänstemän och kvinnliga chefer som inte tänker längre än näsan räcker. Har de inga spindoktorer som kan tala om för dem hur världen ser ut? Är de lata eller dumma? Har de ingen inlevelseförmåga eller fantasi?

   Detta är som i en kappsegling när man plötsligt får ett vindskifte till skänks som innebär att man förflyttas från en jumboplats till en tätplacering. Ett nytt hopp inställer sig, gamla misstag är glömda och det som gäller är att försvara positionen och naturligtvis att vinna racet. Göteborg har alla möjligheter att i nästa Sifo-utredning ligga etta av dessa 28 städer. Stockholm har vi redan passerat, helt fantastiskt!

         


                  

                                 Kanalerna med sitt vatten.


 

   Vi måste naturligtvis se till att få ett slut på denna vanskötsel av vår stad. Det krävs en ödmjuk inställning till att förvalta arvet, att utveckla det som redan är bra och göra det ännu bättre. Det har slarvats under mycket lång tid med medborgarnas pengar som har retat upp oss till den milda grad att vi har tagit ut svängarna kanske lite väl kraftigt. Peter Hjörne kände sig till och med tvingad att tala om brottens proportioner. Det bådar gott att göteborgarna reagerar, vi bryr oss. Varför gör vi det? Vi älskar vår stad och skäms när de ansvariga missköter den,så vi måste först ha en målsättning att göra "rent hus ". Detta är något vi inte kan komma ifrån, detta måste genomlidas. Dennis Töllborgs initiativ till ett enfrågeparti är den bästa lösningen med nya friska krafter som inte är insyltade i gamla beslut och hänsynstagande hit och dit. Vi måste göra upp en gång för alla med den gamla korruptionskulturen. Jag vill lyfta fram ett citat av Carl Erland Andersson: " Illusionslöshet är att föredra, också för dem som vill ändra på världens eländiga tillstånd". Denna utredning av Sifo bör naturligtvis analyseras, studeras och följas upp. Anna Mannheimer är tveksam till det "goa" Göteborg. Hon förstår sig inte på denna myt, hon ser något annat.

  


                        

                            En bild som inger hopp och en möjlighet.

   Jag anser att det är viktigt att göra sig av med idealismens illusioner och se tingen i deras rätta dager. Därefter är det dags att bygga upp något nytt, för Göteborg har verkligen förutsättningar. Tänk vad mycket vi kan göra med vår skärgård. Vrångö skulle kunna bli navet i Södra skärgården med sin underbara natur och möjligheter. Vad har tyskarna för skärgård? De är överlyckliga när de angör Vrångö hamn, för de anser vår skärgård är unik. Men det får vi ta i en annan blogg.

 


                        

                                      Vi är lyckligt lottade.

 

Klockan är 1700 och det är +5gr.

God kväll

Pelle