Lars Göran Tomas Lambertz föddes den 17 februari 1950 i Kisa i Östergötlands län. Han är en svensk jurist och ämbetsman och justitieråd i Högsta domstolen sedan 2009.Mellan åren 2001 och 2009 var han justitiekansler i Sverige.


                       

   Lambertz hade en uppgift att granska utredningen i fallet Quick. Han kom fram till att allt gått rätt till. När sedan Quick frikändes från alla morden så blir situationen minst sagt pinsam. Jag har läst om dessa åtta mord och det finns inte någon teknisk bevisning. Försvarsadvokaten agerar som åklagarens hantlangare och hela situationen är absurd. Historien är så otrolig att allmänheten måste tro att detta kan  inte vara sant. Men sanningen kommer till slut fram, men det tar tid.

   Lambertz fortsätter att hävda att hans bedömning 2006 var korrekt, han viker inte en tum. Han anser att berörda inte förstår sammanhangen och lyfter upp problematiken på en nivå där enbart han själv ser den tekniska bevisningen. Han får kritik men detta rinner av honom som vatten på en gås. Vem är denna man? 

   Vi kan slå fast att Lambertz och försvarsadvokaten Claes Borgström (S) var mycket goda vänner. Lambertz inhämtade alla sina kunskaper från fallet Quick av åklagarsidan och hans vänskapsförhållande med Claes Borgström innebar egentligen att han var jävig.

    


                   

                               En jurist långt ut på vänsterkanten

   Leif GW Persson skräder inte orden:" Han vore en tillgång i Nordkoreas högsta domstol". Leif anser att Lambertz helt har tappat verklighetsförankringen, och han säger att hans kunskaper i Quick-ärendet ryms på en lillfingernagel. Han anser att Lambertz är en ovanligt förhärdad lögnare. Så dessa två personer är verkligen varandras motpoler.

    
                                

   Claes Borgström (S),som värvades av Mona Sahlin på sin tid, hoppar nu av det socialdemokratiska partiet för att arbeta för Vänsterpartiet. Men hur är Lambertz som människa, vad vet vi om honom?

   Göran Lambertz är ingen blyg person, han älskar att vara i rampljuset och i stormens öga. Detta är hans livsluft. Hans självhävdelsebehov och fåfänga gör att han stortrivs, detta framhöll han själv i en intervju för en tid sen. Göran Lambertz rör gärna upp känslorna och han står också pall när det blåser. Under uppväxten i Kisa (pappan järnvägstjänsteman, mamman sömmerska) var han duktig och självsäker, men inte debattlysten. Han började så småningom tilltalas av juridikens problemlösning, dess språk och logik.

   Genom sina utspel om Quick-fallet har han nog nått vägs ende. Detta väcker frågan om han kan fortsätta som domare i Högsta domstolen-eller om han har förbrukat allmänhetens förtroende. Jag anser att han är oseriös och har helt tappat verklighetsförankringen. Alla som läser igenom dessa mordfall kan inte komma till någon annan slutsats.

   Som justitiekansler var han betydelsefull, men som justitieråd i HD har han gjort bort sig ett antal gånger och nu har bägaren verkligen runnit över. Frågan är om han inte skulle avgå som justitieråd med omedelbar verkan.Detta om han har någon skam i kroppen, men situationen är nog en annan, för han har blivit ett mediefenomen i Sverige och han älskar denna situation. Han gör allt för att vara kvar på scenen i strålkastarljuset, så verkligheten är att han nog måste tvingas bort, hur nu detta skall gå till.

 

Klockan är 1240 och det är +8gr.

God middag

Pelle