Förutsättningarna kan vara usla, men ingen vet vad morgondagen kan föra med sig. Det gäller att hålla ut. Om det finns mycket som är sjukt, så finns det mycket som är friskt. Fokusera på det goda, förnuftet och alla dem som har liknande tankar. Man kan vara uträknad men inte utslagen. Är det en kamp som gäller för dagen, då tar vi upp striden. Det spelar ingen roll vad andra tycker och tänker, kampen måste genomföras, för en förlust är en omöjlighet. Du har möjlighet att formulera dina tankar, att ge upp är inte du, det har aldrig varit så. Styrkan är att aldrig ge upp.

   

                     

    Att vara en vinnare eller förlorare beror på hur resultaten tolkas. Det är skillnad på att förlora och att vara en förlorare. Det gäller att hålla huvudet högt, alla kan tänka konstruktivt och framåt när det går bra, när havet ligger lugnt. Detta är ingen konst, det är i motgången du definieras som människa. Vem kan inte minnas en förlorad strid, en neslig förlust. Vem har inte bränt de gyllene möjligheten, sumpat chansen här i livet. Man får inte slås ned av att andra lyckas, det är fel att jämföra dina förluster med andras framgångar.

  

                   

     Det går inte att ge upp för att något förefaller svårare än du trodde. Om viljan och förnuftet är starka parametrar så är sannolikheten att du lyckas stor. Många förlorar modet och tron under resans gång, men detta får inte skymma målet, man måste stå emot rädslan för att misslyckas, för att misslyckas är en del av livet.

    Den politiska kraften återfinner vi i dag inom det politiska partiet Demokraterna. De som har tänkt annorlunda och vågat stå emot trycket. De är starka och förnuftiga så det är här ledarna finns, de som skall leda Göteborg in i framtiden.

    Ge aldrig upp - att vara stark kan ibland var det enda alternativet.

    Som avslutning en metafor om två möss som ramlat ner i en hink med grädde. En av dem vägrade att dö, han trampade på för att inte drunkna. Han ville inte dö en sekund innan tiden var kommen, så han trampade timme efter timme. På grund av hans trampande blev grädden smör och han fick fotfäste för att nå kanten på hinken, därefter pep han av glädje hela vägen hem.


    Klockan är 1345 och det är +18gr. Det har slutat regna

    God middag

    Pelle