Skulle rubriken ha varit, "den slutliga kraschen", "Det ofrånkomliga slutet"? Nej, ett slut är definitivt, det är inte jordens undergång vi pratar om, det är enbart en förändring som vi kan förbereda oss på, bli mentalt medvetna om att sakernas tillstånd kommer att förändras.

                              

   Det mörknar vid horisonten, en skiftning i det fina vädret är på väg. En skeppare konstaterar att draggen kommer inte att fästa i den befintliga bottenleran, det är dags att i tid söka sig till en bättre plats för att rida ut kallfronten som närmar sig. En tilläggningsplats där man kan slå in järndubbar i berget, tampar åt olika håll för vindens vridningar. Man måste vara förberedd, man kan inte förhandla med vädrets makter för de är inte intresserade. Vädret brakar löst på natten, det tjuter i riggen, tamparna spänns hårt, vinden svänger och ökar, vindmätaren pendlar tidvis mellan storm och orkan. Det är vid dessa stötar det mesta går sönder.

   Tecknen är många på att vi står inför en förändring i Sverige som vi inte tidigare har upplevt. GP tisdagen den 4 december kan vi läsa följande: "Utvärdera FN:s avtal om migration", ödesvecka för regeringsförsöken", "protester mot nedskärningar på Sahlgrenska", storgöteborg har inte längre högkonjunktur", gryningsräd av polisen".

   Många anser att vi lever i ett dårhus, men vi vänjer oss och  det kommer att bli värre. Bilbränder och kris på akutmottagningar kommer vi att få leva med, men svensken är tålig och seg. Exemplen strömmar emot oss. Det går trögt med regeringsbildningen, kanske är det så att ingen vill ha ansvaret för det som skall komma, att hålla i rodret på skeppet Svea när vinden ökar och man vet att skeppet har för mycket segel satta.

   Det gäller att inte ge upp, att vidtaga åtgärder så att förändringen blir kontrollerbar och hanterlig. Sverige har i denna stund ingen skeppare som med kraft ger nödvändiga impopulära order. Det vi ser är enbart politiska positioneringar medan "Väderskiftningen".närmar sig. Befolkningen kryper ihop, de förtränger verkligheten för den är främmande och otrevlig. Kanske kallfronten stannar upp, kanske den viker av åt något annat håll, varför oroa sig i onödan. Nej, det är inte så.

   

                                 

   Det är verkligheten som bankar på dörren. Det är den verklighet som vi själva har tillskapat, i ett tillstånd av hybris, för att visa andra vår outsinliga godhet. Vårt välstånd naggas hela tiden i kanten. Det kommer att bli tal om prioriteringar som vi aldrig trodde var möjliga i Sverige. Det ekonomiska tillståndet kommer att splittra människorna, vi tär på våra resurser. Ovädret är snart över oss, det är dags att reva seglen för annars kan det gå riktigt galet.

   Underteckna inte FN:s migrationsavtal. Städa upp i landet så vi får kontroll över skeppet Sverige.


   Klockan är 1150 och det är +6,9gr.Det regnar inte.

  God middag

  Pelle