Det som spelas upp inför våra ögon är ett ömkligt spel, men ack så vanligt. Man behöver en syndabock för ett ihåligt och ruttet innehåll i politiken. Någon som kan offras, någon som ställer fel frågor, någon som är farlig för ledningen och ett sjukt projekt. Makten darrar och slår blint ifrån sig. Tankarna går till medeltiden och kyrkans tortyr mot de människor som vågade säga sanningen. Man brände dessa människor på bål för att de vågade framhålla att jorden inte var universums centrum. I dag har en politiker vågat ifrågasätta vansinnesprojektet Västlänken, men han kan år 2014 inte brännas på bål, han blir bara utesluten, mobbad, satt i "frysen".

   Detta är inget annat än en pyrrusseger, en mycket kortvarig seger. Invånarna genomskådar denna politiska lynchning som blottlägger den absoluta tomheten i ett politiskt budskap. Moderaterna som parti kommer att rasa ihop som ett korthus vid minsta vindpust. Denna kartell med oppositionen är inget annat än en konstruktion för att komma förbi demokratins spelregler. Sanningen kommer alltid fram, men det är en tragedi att det skall ske till detta pris och kanske för staden Göteborg. Med andra ord, ett parti som har så lågt i tak inger inte något förtroende,så partiet är inte värt några röster i nästa val. Invånarna i Göteborg kommer inte att glömma bort denna handling för han stod nämligen på göteborgarnas sida. Vi har nu fått en gestalt som representerar ärlighet, djärvhet och demokrati. Han är motbilden till dessa smusslande fega politiker som darrar av rädsla för att de har satsat på ett projekt som inte uppfyller kraven på ett modernt trafikprojekt. De vågar inte tala om vad de verkliga kostnaderna blir, ställer man dessa frågor så är det kätteri. Vi befinner oss nu i ett tillstånd där logik och sanning inte existerar. Det har då blivit ännu viktigare att demonstrera lördagen den 22 november. Jag hoppas att Martin Wannholt vill gå med i marschen till Gustav Adolfs torg.

   Detta är inget annat än en snabb extrablogg med anledning av dessa beklagliga signaler som tränger fram. Offras Martin Wannholt så innebär det ett ras för moderaterna. En gång för många år sedan hade jag Skager som ordförande i byggnadsnämnden, han tålde en uppriktig diskussion och därför fick man förtroende för partiet, i dag har förtroendet för detta parti smält bort som snön i vårsolen.


   Klockan är 1710

   God kväll

   Pelle