Dess historia började när partiet grundades den 6 februari 1988. Partiet är sedan år 2010 ett av de 8 partier som är representerade i Sveriges riksdag. Partiets förgrundsgestalter bestod av personer som varit aktiva  i nationalistiska och rasististiska partier och organisationer som Framstegspartiet, Sverigepartiet och vit maktrörelse. En av partiets tidiga ordförande hade tidigare varit aktiv i det nazistiska Nordiska rikspartiet.                               

 
På årsmötet 2005 valdes Jimmie Åkesson till partiets ledare. Ett år senare byttes SD partiets symbol och i detta sammanhang uteslöts partiets sekreterare. Man tog då blåsippan som symbol som ersatte den knutna näven. En förändring hade helt klart inletts. Partiet har efter denna tidpunkt genomgått djupgående förändringar. Partiet var inte samma som för 10 till 15 år sedan, men de nazistiska rötterna lever kvar i folks medvetande.

   

                          

   Sverigedemokraterna granskades mer och mer. Den 19 oktober publicerade Aftonbladet en kontroversiell artikel av Jimmie Åkesson att islam var det största hotet mot Sverige sedan andra världskriget. Aftonbladet vände sig till JK, med motiveringen att detta var "hets mot folkgrupp". JK:s beslut var att artikeln inte kunde utgöra hets mot folkgrupp. Detta ledde till stark kritik från riksdagspartierna och från andra samhällsdebattörer. Kriget hade startat och pågår än i dag.

   Den 3 november 2010 höll Åkesson ett anförande som inleddes med orden: "Fru talman, I valet fick Sveriges riksdag ett nytt parti för första gången på 19 år. SD utmanar etablissemanget och är emot den splittringspolitik som är emot grunden för den svenska modellen med  en solidarisk välfärd". Detta var en krigsförklaring.

   År 2011 reviderade partiet sin ideologiska profil genom att anta ett partiprogram där man framhåller sig som ett socialkonservativt parti.  Samtidigt lanserade man sitt nya ungdomsförbund "Ungsvenskarna SDU".

   

                                           

   Naturligtvis föreligger det ett motstånd att umgås med detta parti. Fredrik Reinfeldt klippte banden direkt, men hur skulle man förhålla sig till riksdagsledamöterna i matsalen, skulle man äta på andra tider, skulle man heja och se dem i ögonen i hissen? De var ju människor och inga monster.


   Källor : "Inifrån" - Anna Kinberg Batra

               "Lasermannen"- Gellert Tamas


   Klockan är 1845 och det är -3,5 gr.

   God kväll

   Pelle