De böcker som inte passade nazisterna brändes på bål ,för en diktatur är alltid rädd för det fria ordet Ett förtryckarsystem blir omöjligt om man drar ned byxorna på dess förespråkare så när vår kulturminister delar ut pris till Guif Mihail så rasar den kinesiske ambassadören. Kina hävda att tryckfrihet råder i landet, men medborgarna har en skyldighet att försvara nationens säkerhet vilket begränsar yttrandefriheten.

     

                Den fria världen möter kommunist-diktaturen Kina


     USA inleder det nya året med att bannlysa sin president Donald Trump på samtliga sociala medier, en något paradoxal åtgärd kan tyckas. Många som inte gillar honom tycker kanske detta är en bra åtgärd för han är en lögnare som pratar strunt, men de har valt honom i ett fritt val, så var ligger felet? Att utesluta personer med obekväma tankar och idéer innebär att dessa sluter sig samman och blir ett ohanterligt hot mot samhället Det är de obekväma tankarna som skall försvaras, lyftas fram och bemötas, inte raderas bort i texten. Gör vi inte detta så förpassar vi oss femhundra år tillbaka i tiden då kyrkan slog fast sanningen och stigmatiserade personer med obekväma idéer.

     


     Avstängningarna från sociala medier har ökat under år 2020 och denna trend är oroväckande för detta ökar konspirationsteorierna då många frågar sig varför? 

     


     Internet kallas frihetens oh demokratins medium Var som helst och när som helst kan människor världen runt stå i kontakt med varandra och diskutera helt fritt. USA har flest internetanvändare därefter kommer Kina.


     Klockan är 1520 och det är -1,8gr

     God middag

     Pelle