Vi kan slå fast en sanning, det finns ingen rättvisa i politiken, den kan vara grym. Alliansen har fallit som ett korthus och S-ledaren kunde inta en låg profil. C och L visade sig vara förrädarna inom alliansen, de bytte sida med dunkla motiveringar. Liberalerna är det parti som förlorat mest, i dag håller partiet på att utplånas. Centerpartiet faller i den senaste mätningen, det enda parti som gör framsteg är KD, vilket är helt logiskt. Så är läget i dag.

                 

                                                        GP/Sifo

    En bild är pedagogisk då man ser konsekvenserna sammantaget.

    

    

                           

    Alliansen som inte finns. Svikarna återfinns på ytterkanterna. Kd:s representant framträder rakryggat, för hon har inte svikit sin ideologi.


    Socialdemokraternas tillbakagång beror även på egna handlingar, eller brist på handlingar. Det finns väldigt många idiomatiska uttryck att ta till. Det finns hundratals, som tex: "Den gubben gick inte", här ligger en hund begraven" Alla har vi erfarenhet av att misslyckas på grund av egna handlingar då det oftast finns ett mönster, en brist på logik Vi försätter oss i besvärliga, pinsamma situationer som kanske inte var den primära avsikten bakom vårt handlande. Bristen på spinndoktorer har aldrig varit så tydlig. Man analyserar inte ordens betydelse och dess konsekvenser inför framtiden.                  

   
Världshistorien är full av exempel på politiska ledare som fallit på eget grepp och förlorat sin makt. Men det finns alltid någon på en annan taburett, eller högre upp som tar över för att inte målet skall förloras ur sikte. Socialdemokraterna i Göteborg står inför en svår situation att reda ut.

   Makt utan innehåll dödar socialdemokratin. Det råder en vilsenhet i dagspolitiken så vädjan till samarbetet med Centerpartiet är inget annat än en signal på denna tomhet. Det dunkla samarbetet med islamistiska partier i utbyte mot röster kan bli "tuvan som välter ett stort lass". "Soffans" klara markering i detta fall är ett slag mot partiets svulstiga uttalanden om ett parti för alla. "Vi har varit naiva mot den religiösa extremismen" säger Soffan, så det blev inget med "Burka Songs 2,0". Att fiska i grumligt vatten, att få över islamisternas röster samtidigt med "Soffans" agerande går inte ihop. Denna fråga kan inte undvikas på mötet den 3 mars 2019.


    

                  

                                                       Du har rätt


    Klockan är 1145 och det är dimma vid kusten

   God middag

   Pelle